Alla inlägg under augusti 2009

Av Johanna - 17 augusti 2009 22:43

Idag har Lillan fått smaka potatis(puré) för första gången. Var lite tveksam huruvida detta skulle falla henne i smaken men oj så hon skrattade och gapade!

Blandade ut den mosade kokta potatisen med mjölk och gjorde till lös konsistens. Hon fick sitta i babysittern under tiden och var så nöjd så! Vid varje ny sked puré så sa jag "namnam" och då var hon med på leken. Jag har sedan vi började med D-vitaminerna sagt just "namnam" för att det ska vara positivt med nåt mer än bara min mjölk. Nu är det ju tur att D-vitaminet inte smakar någonting, det är bara konsistensen som är oljig.

Gurkan låg precis nedanför Lillan i hopp om att få nåt överblivet. Eftersom potatisen var stor fick Gurkan de bitarna som jag inte mosade och de försvann i ett nafs!


Senare på eftermiddagen åkte vi in till sta'n för att kolla på en större bilbarnstol. Visserligen har hon inte vuxit ur den vi har hyrt från sjukhuset än men det känns bättre om vi kan ha en ännu säkrare modell. Nu väger hon dessutom såpass mycket att det är bara krångligt och tungt att lyfta ur henne sittandes i "babystolen".

Hittade en fin och mycket säker enligt alla tester så snart byter vi ut stolen så hon sitter lite mer rakt upp. Den nya är reglerbar så man kan byta ifall bebisen sover eller inte. Ska bli kul!

Natti folket!


Av Johanna - 15 augusti 2009 23:15

Komsi komsi vill bara titta på dig! *erheerhe* (dvs Pip tjattrar upphetsat).


Sov länge med olika avbrott idag. 10.40 slog jag och Lillan upp ögonen för att möta dagen. Det var skönt att sova länge!! Så himla mysigt att gå och lägga sig trots att man varit uppe. Vardagslyx.

Älsklingen hade varit iväg och köpt lite nybakat bröd som satt väldans fint i min hungriga mage.

Satte mig vid datorn som vanligt och kollade standardställena. Hade fått en förfrågan av en gammal mycket god vän som jag tappat kontakten med för några år sedan. Det slutade med ett nästan 40 minuter långt samtal per telefon. Var väldigt kul att prata med dig, Linda! Tror jag glömde säga det för jag blev så glad över att höra dig igen...
Det är så lätt att tappa kontakten fast man inte vill. :( Livet har sina vindlingar och utan att det är meningen skiljs man åt.

Nu kan vi råda bot på det och det känns underbart!

Efter ett tag åkte vi till älsklingens föräldrar med Lillan och Gurkan. Kul att ses och käka nåt gemensamt. Mat som andra lagar smakar underligt nog alltid lite bättre? Så är det iaf för mig.

Gurkan festade på ett vomben som vi lämnat kvar vid tidigare besök. Gasvarning för kvällen och natten är införd. Lillan har blivit en extrem mamsengris. Svärmor kan inte hålla i flickebarnet många sekunder förrän gråt inträder. Svärfar funkar lite bättre konstigt nog. Nu blir det hårdträning för Lillan ska i framtiden klara av att sitta hos andra än mig och pappsen sin!

Gurkan släpade runt sitt kära ben på både över- och undervåningen för att visa alla sitt vackra BEN. Luktar illa gör det och söggligt blir det men ack så gott för en stolt rotta!

Framåt kvällen åkte vi hem i ösregnet och tittade på en film. Det var nån med Ray Liotta bl.a som var en besvikelse. Extremt seg historia om knarkaffärer. Fick mig dock en tankeställare. Ibland blir man väldigt instängd i sin egen lilla värld. Det otäcka är att inte långt ifrån en själv lever folk i misär och elände. Utnyttjade, beroende av olika substanser och med hot om livet ständigt närvarande. Jag blir ännu mer tacksam för att jag bor där jag bor och att jag kan röra mig fritt utan att riskera bli stenad eller kränkt "bara" för att jag råkar vara kvinna.


Lillan slocknade vid 19-tiden efter att ha fått mat och lekt lite i babygymmet.

Senare på kvällen försökte Fröken Pip festa lite extra. Kranken var dock för snabb och hon blev utan kvällssnacks...

Natti folket!

Bvc

Av Johanna - 14 augusti 2009 23:40

♥♥♥ Oh hej, benen uppåt och magen tränas!  ♥♥♥ 

Idag mättes och vägdes Lillan på Bvc.

Sista vägningen stod vågen på 6910 gram. Nu vägde hon exakt 400 gram mer, dvs 7310 gram. Hon har dessutom växt 4 cm.

Börjar bli stor och riktigt stadig i sina rörelser. Greppar saker och kan byta hand samt drar väldigt gärna i vårt hår och div leksaker.

Till veckan tänkte vi börja med smakportioner. Ska bli intressant och se hur hon gillar kokt potatis, palsternacka med mera!


 Natti folket!

Av Johanna - 13 augusti 2009 22:33

Fröken Pip ville inte göra fint foto, tvättar Gurkans gris istället.

Inköpen till Lillan!


(Hade andra bilder men mobilen och datorn har samarbetssvårigheter som jag inte orkar medla just nu...)


Idag har jag utökat min matrepertoar när det gäller köttbullar. Nu kan jag göra köttbullar, torrbullar och saltbullar. De två sistnämnda hoppas jag slippa göra fler gånger. Blev lite ivrig med gourmetsaltet för sören så salt det blev... Ingen grädde hade jag hemma heller. Bullarna blev väldigt fasta också. Äggen var slut. Finns inte mycket sånt i kylskåpet f.n Ska åka till svärföräldrarna och rekvirera snart. Då blir det både pannkakor och kanske omelett?


Mitt på dagen gick jag ut med Lillan och Gurkan. Lillan sov gott i barnvagnen och jag satte mig efter en stund på en bänk för att titta på folk och miljöträna Gurkan lite. Även om hon inte är valp så kan det aldrig tränas för mkt när det gäller miljö!

Hon muffade lite åt div mysko personer bl.a en äldre dam med gåstavar. Duktigt nog stannade det vid att just muffa lite. Ibland kan Gurkan släppa på prestigen! *jippie*

Hon passade på att käka lite gräs, jord och annat som stack upp framför nosen på henne. En och annan bevingad insekt försvann också. Gurkan brukar äta upp mygg mm som irriterar henne.

Hade tänkt träna nere på brukshundklubben senare på kvällen men det sket sig. Älsklingen har tyvärr vissa mindre begåvade individer på sin utbildning som väljer att gå dit trots att deras barn har vattenkoppor! För-annade idiot!! Vuxna som inte haft vattenkoppor kan bli riktigt sjuka och har man haft det kan det bli bältros istället. För att inte tala om gravida kvinnor. En del människor borde skaffa sig lite folkvett! *Suck* Än är inte sista idioten född.


Istället för hundträning så åkte jag och Lillan in till stan för att försöka återupprätta lite shoppingglädje. Skam den som ger sig! Är det slut på Bergvik kanske det finns i centrum istället? Efter att ha haft beslutsångest (vilket jag lätt får) så valde jag iaf att köra mot centrum efter en liten omväg.

Parkerade i ett lättillgängligt parkeringshus och fick med mig allt till slut. Det tog några vändor innan hjärnan mindes mobilen, napp och bärsjal. Lillan glömmer jag aldrig! Insåg att jag inte hade växelpengar nog men frågade en förbipasserande elegant kvinna om hon kunde växla. Supersnäll som hon var bytte vi 20:- i olika valörer.

Eftersom klockan närmade sig 17,40 var jag ute lite sent men jag chansade och blev positivt överraskad när affärerna numer har öppet till 19! Kanske de haft länge men jag är inte inne i centrum så ofta på kvällarna...

På H&M stötte jag ihop med en arbetskamrat så vi växlade lite ord. Alltid kul att se dig Anne-Lie!

Hittade två par söta rosa byxor till nedsatt pris som kommer passa Lillan framöver. Ingen idé att köpa stl 68 för rätt som det är har hon vuxit ur den.

Så nu tittar jag på stl 74.

Inne på Lindex hittade jag tre bodys till priset av två. Mycket rosa blir det men hon passar så bra i den färgen. Insåg att ruinerad kan man bli när det gäller barnkläder. Finns så himla mycket söta plagg att man lätt bara plockar på sig... Inne på Lindex blev det kinkigt i vagnen. Snodde på mig alla 4.5 meter tyg och satte i henne. Häpp! Lillan blev tyst och satt där bekvämt mot mamsen medans hon sög på sin napp.

Tog sen en snabbsväng upp till Panduro för att titta lite om de fått nåt nytt eller om de rear ut nåt skoj. Tyvärr verkar alla i stan med omnejd också gilla scrapbooking för det fanns inte mkt kvar till bättre priser. Hittade så klart lite saker som följde med hem ändå. ;-)

Synd att butiken inte har samma utbud som online-Panduro har. Å andra sidan ligger väl deras lager i Malmö (där de också skickar varorna från onlinebutiken ifrån) och då finns det ju mer att bli av med...


Väl hemma så buspruttade papsen på Lillans ena fot så hon kiknade av skratt. Det är det bästa jag vet att höra henne göra! Hela ansiktet spricker upp i glädje och ut kommer en så ljuvligt ljud att jag blir lite tårögd.

Tidigare idag fick hon sitta själv i ena hörnet på soffan. Gick en liten stund iaf. 


Av Johanna - 11 augusti 2009 22:14

Idag har jag putsat två av fönstrena och bytt gardiner. Blev riktigt bra tycker jag. Gillar inte att putsa men nu var det illa tvunget!

Idag anlände bärsjalen och jag testade en enkel knytning s.k baskryss. Då sjalen är av vävt tyg som är stumt (bättre längre fram när Lillan blir tyngre) så blev knytningen lite klumpigare än vad mer elastiska sjalar är. Iaf så satt det bra på oss båda och det var skönt med fria händer igen. Lillan vill inte ligga ner så mycket och ibland måste man ju göra vissa saker med händerna. Sjalens enda nackdel hittills är nog att den är fasligt varm! Fast kombinationen svettig mamma med varmt barn och 4.5 meter tyg kan ju också generera lite värme... Ska försöka ta kort på oss båda vid tillfälle. Får nog be om hjälp för armarna räcker inte till. ;-)


Idag hade Gurkan självservering på middagsresterna. Naturligtvis valde hon en dag när jag gjorde en pepprig vitlöksgryta med kyckling. Jag hoppas att hon inte kommer få för ont i magen. Har försökt motverka lite med riven morot. Återstår att se ifall det blir nattrastningar eller om vi får skaffa gasmask. Nu ligger hon och slappar efter att älsklingen varit ute med henne en redig runda på Sörmon.

Jag förstod att hon roffat åt sig resterna på hennes kroppsspråk när jag kom hem från affären. Förr låg hon i hallen i biabädden men nu har vi fått flytta på den pga barnvagnen. När möjlighet ges lägger hon sig därför gärna på "gamla" platsen. Nu lommade hon ut från köket med "visslar och tittar i molnen-uttrycket" till datarummet där hon lade sig som om inget hade skett.

Hon hade lyckats rensa stekpannan på spisen och bara flyttat den 5 cm under tiden. Duktigt jobbat! =D Tur i oturen att hon kan stå på bakbenen och nå... så hon inte står på bänken när man kommer hem.


Natti folket!

Av Johanna - 10 augusti 2009 22:18

Glöm inte om ditt barn använder!!


Idag åkte jag iväg till Ilanda för att shoppa påsar till blöjhinken (hutlöst dyra men ack så bra!!) samt kika efter andra fynd.

Påsar hittade jag och klämde lite på en parasoll till barnvagnen. Orange med svarta detaljer så det skulle matcha vagnen alldeles kolossalt bra. Tyvärr är ju parasollen till barnvagnarna i vägen och minst sagt förfulande så det bidde inget.

Ska försöka knåpa ihop ett eget solskydd istället. Det ska ju kunna stoppas undan och ta "noll plats" men ändå täcka så mycket som möjligt. Jag vet att det finns många varianter till salu det är roligare att göra själv! =D

Naturligtvis regnade det kraftigt när jag skulle lasta in lillan i bilen och barnvagnen. Väntade på att blivande föräldrarna i bilen bredvid skulle köra men de *svär lite* satt och skrattade bara förnöjt trots att jag visade på alla sätt att jag ville förenkla deras åkväg. När jag bestämde mig för att skita i dem så startade de naturligtvis sin snål V40 och åkte iväg. *morr*


Svängde in på Bergvik då jag kom på att de har ju haft storrea där. Tydligen ligger jag efter i tidräkningen för det fanns i princip inget vettigt kvar i Lillans storlekar... Känns inte som någon idé att köpa sommarklänningar i stl 74 -> för då är det ju kallt när hon ska ha dem. Just nu är det stl 62-68 som gäller så jag shoppar för framtidens behov då dagens är ganska välförsett!

Lillan var missnöjd med att jag ville shoppa så hon fick sitta i famnen samtidigt som jag styrde barnvagnen med den andra armen. Då var hon alldeles tyst och förnöjd. Så fort jag lade ner henne kom visslan i gång.

   Försökte mata henne och det gick så där. Samma resultat. Vill inte ligga ner!! Glömde ju napp hemma och det gör jag ju inte om. Ibland vill hon bara ha sin napp och snuttefilt för att kunna sova. Utan den ena eller andra går det inte. Kände mig som en mkt dum mamma och himlarns vad en del glor. Vad tror de? Att jag gillar när mitt barn skriker? Knappast, just då var det inte möjligt att undvika det helt enkelt...

På vägen hem somnade Lillan som en stock i bilen.

Det blev inget inköp till varken mig eller bebis. Typiskt när jag faktiskt var upplagd för att shoppa lite...


Väl hemma var jag vrålhungrig och käkade kvällsmat. Glömmer bort sådant där ibland. Det är inte bra. Nu i efterhand så skulle jag nog ätit något innan shoppingen för då hade jag nog kommit ihåg napp och varit vänligare inställd till paret i v40:n. *Ber om ursäkt ;-) * Även om jag inte sade något till dem var väl mitt kroppsspråk inte det snällaste...


Natti folket!




Av Johanna - 8 augusti 2009 00:27

Idag tog vi oss ut, Lillan och jag. Åkte till Ikea för att ta en fika med en kompis som var ledig idag.

Hon hade tävlat med sin hund men det gick "bara" bra till hälften. Spåret var klockrent men pinnarna som domarna vill ha som "bevis" sket Gisen i. Då blir det inte godkänt tyvärr.

Vi håller tummetottarna för nästa tävling och att Gisen hittar både spår och pinnar.

Passar på att be om ursäkt för att vi försov oss! Vi skulle ju komma till tävlingen men somnade om! :((


Fikat var gott och vi pratade om lite allt möjligt. Skönt att komma ut lite även om "bebisbubblan" hänger efter mig.

Lillan satt i knät en stund men somnade sen i vagnen.
Napp + mjuk filt = ZZZZzzzZZZ  ♥mitt hjärtegull♥


Efter fikat travade vi Ingvar Kamprads Ekonomiska Affär runt och jag köpte bl.a en skallra till lillan. En apful sak i form av en röd plastring med röd flodhästhuvud och två mjuka fötter på. Lillan var supernöjd! Något som är rött, skramlar och är mjukt! Gurkan ville också ha den men det funkar inte. Ingen leksak kvar då. Gurkan får nåt annat att leka med. Som ett ägg i hårdplast t.ex Okrossbart är bäst.


Igår var jag hurtig och gick till jobbet. En nätt promenix på sisådär 1-1.2 mil. Tyvärr glömde jag smörja in mig så nu har jag vacker röd kräftbränna på axlar, delar av ryggen och bröstkorgen. *pucko me*

Alla som varit ordentligt solbrända vet vad jag menar. Obekvämt att sova, bhband som skaver och en konstant känsla av aningens överhettning.

Hoppas att det lindras snart iaf. Smörjer med aloevera-gel med jämna mellanrum. Det hjälper en stund! 


Natti folket!



Av Johanna - 6 augusti 2009 01:01

Var extremt sliten när jag släpade mig upp vid 9-tiden imorse. Kändes som jag blivit manglad och sen utspottad av någon illvillig maskin. Efter morgonpromenixen med Gurkan hade jag iaf skakat loss kroppsdelarna så att jag kunde gå utan att vara som en zombie med passerat bäst-före-datum!

På förmiddagen stökade jag undan lite som vanligt och roade lillan när hon så krävde. Gurkan följde mest bara efter mig vart jag än gick och lade sig ivägen på bästa manér.

Middagen i dag bestod av en snabb idé. Välkryddad stekt kycklingfilé med  couscous och en kall cremefraichesås med mosad fetaost och finhackad vitlök. Serverades med bl.a gul finskuren paprika. Mycket gott och snabbt, när det är så här varmt orkar jag inte stå så länge framför spisen! =)

Tyvärr hade jag ingen gurka för det hade nog gjort såsen ännu godare...


Jaja, älsklingen kom hem och käkade middag. Stökade undan den värsta röran (hopplöst oorganiserad kock!) för att inte skrämma Helena och Maya som kom på besök.

Alltid kul när nån kommer förbi. Behöver ju inte vara många timmar utan även korta fikastunder kan vara mysiga. Maya satt på golvet jättenöjd och pratade högt med sina leksaker. Gurkan satt bakom kompostgaller och ville såååå gärna hälsa men vi avvaktar tills Lillan "tränat" in Gurkan lite. Vovven vet inte riktigt sin egen styrka och det är bara bra med tillfällen då hon får träna sig i att bara titta på.

När Maya fick span på Lillans ena fot så blev det långa armar. Strumporna skulle helst av! Lillan blev lite rädd för Maya är ju lite mer framåt så jag fick trösta lite. Sen satt Lillan mest bara och tittade storögt på kompisen. =) Helena flyttade Maya lite bakåt för säkerhets skull.


Vi pratade lite om ditt och datt så som småbarnsmammor gör och det är jätteskönt att kunna lufta sina funderingar med andra som också har småttingar. Annars blir det väldigt lätt att man sitter hemma och blir dagvill och lite knasig! =)

Jag har nämligen hela dagen i dag varit dundersäker på att det är onsdag. När älsklingen då säger att att det är torsdag blev jag väldigt förvånad. Vad hände med dagen däremellan? *Poff borta?*


När Helena gått hem gick jag ut med Gurkan. Blev en tur ner till hamnen där det blev till att bada/blöta ner henne. Hon klarar inte värmen så bra och mår mycket bättre efter att ha fått blöta ner pälsen.

 Lillan somnade till på vägen ner för att sen vakna nere i hamnen där hon drog igång hela sin "vokabulär". Supergulligt, jag kan inte låta bli att storle när hon sätter igång.


Dagens rekommendation för glassugna: Ben&Jerrys chocolate fudge brownie.
Dagens rekommendation för sådana som vill sluta äta glass- undvik ovanstående!


Nu på nattakvisten har jag äntligen blivit färdig med de sista doptackkorten. Jag ville göra dem själv för det blir mer personligt än att låta nåt företag göra det (inget fel i det men men). Det har tagit sin tid men jag gör helst kreativa saker när jag har lust plus att jag har väntat på att skaffa vissa saker. T.ex en stämpel med "Idas sommarvisa". Vi sjöng den på dopet och därför ville jag ha med den på de dopkort som jag inte hunnit göra klart.

Har snöat in något på scrapbooking och jag tycker korten blir riktigt bra! Personliga iaf. Inget är det andra exakt lika. Fördelen är ju att inget är ju "fel" inom scrapping. Bara mer eller mindre välmatchat.

Bifogar kort som inspiration men även för att lätta upp all text!

Natti folket!

Ovido - Quiz & Flashcards