Alla inlägg den 17 augusti 2009

Av Johanna - 17 augusti 2009 22:43

Idag har Lillan fått smaka potatis(puré) för första gången. Var lite tveksam huruvida detta skulle falla henne i smaken men oj så hon skrattade och gapade!

Blandade ut den mosade kokta potatisen med mjölk och gjorde till lös konsistens. Hon fick sitta i babysittern under tiden och var så nöjd så! Vid varje ny sked puré så sa jag "namnam" och då var hon med på leken. Jag har sedan vi började med D-vitaminerna sagt just "namnam" för att det ska vara positivt med nåt mer än bara min mjölk. Nu är det ju tur att D-vitaminet inte smakar någonting, det är bara konsistensen som är oljig.

Gurkan låg precis nedanför Lillan i hopp om att få nåt överblivet. Eftersom potatisen var stor fick Gurkan de bitarna som jag inte mosade och de försvann i ett nafs!


Senare på eftermiddagen åkte vi in till sta'n för att kolla på en större bilbarnstol. Visserligen har hon inte vuxit ur den vi har hyrt från sjukhuset än men det känns bättre om vi kan ha en ännu säkrare modell. Nu väger hon dessutom såpass mycket att det är bara krångligt och tungt att lyfta ur henne sittandes i "babystolen".

Hittade en fin och mycket säker enligt alla tester så snart byter vi ut stolen så hon sitter lite mer rakt upp. Den nya är reglerbar så man kan byta ifall bebisen sover eller inte. Ska bli kul!

Natti folket!


Ovido - Quiz & Flashcards