Alla inlägg den 6 augusti 2009

Av Johanna - 6 augusti 2009 01:01

Var extremt sliten när jag släpade mig upp vid 9-tiden imorse. Kändes som jag blivit manglad och sen utspottad av någon illvillig maskin. Efter morgonpromenixen med Gurkan hade jag iaf skakat loss kroppsdelarna så att jag kunde gå utan att vara som en zombie med passerat bäst-före-datum!

På förmiddagen stökade jag undan lite som vanligt och roade lillan när hon så krävde. Gurkan följde mest bara efter mig vart jag än gick och lade sig ivägen på bästa manér.

Middagen i dag bestod av en snabb idé. Välkryddad stekt kycklingfilé med  couscous och en kall cremefraichesås med mosad fetaost och finhackad vitlök. Serverades med bl.a gul finskuren paprika. Mycket gott och snabbt, när det är så här varmt orkar jag inte stå så länge framför spisen! =)

Tyvärr hade jag ingen gurka för det hade nog gjort såsen ännu godare...


Jaja, älsklingen kom hem och käkade middag. Stökade undan den värsta röran (hopplöst oorganiserad kock!) för att inte skrämma Helena och Maya som kom på besök.

Alltid kul när nån kommer förbi. Behöver ju inte vara många timmar utan även korta fikastunder kan vara mysiga. Maya satt på golvet jättenöjd och pratade högt med sina leksaker. Gurkan satt bakom kompostgaller och ville såååå gärna hälsa men vi avvaktar tills Lillan "tränat" in Gurkan lite. Vovven vet inte riktigt sin egen styrka och det är bara bra med tillfällen då hon får träna sig i att bara titta på.

När Maya fick span på Lillans ena fot så blev det långa armar. Strumporna skulle helst av! Lillan blev lite rädd för Maya är ju lite mer framåt så jag fick trösta lite. Sen satt Lillan mest bara och tittade storögt på kompisen. =) Helena flyttade Maya lite bakåt för säkerhets skull.


Vi pratade lite om ditt och datt så som småbarnsmammor gör och det är jätteskönt att kunna lufta sina funderingar med andra som också har småttingar. Annars blir det väldigt lätt att man sitter hemma och blir dagvill och lite knasig! =)

Jag har nämligen hela dagen i dag varit dundersäker på att det är onsdag. När älsklingen då säger att att det är torsdag blev jag väldigt förvånad. Vad hände med dagen däremellan? *Poff borta?*


När Helena gått hem gick jag ut med Gurkan. Blev en tur ner till hamnen där det blev till att bada/blöta ner henne. Hon klarar inte värmen så bra och mår mycket bättre efter att ha fått blöta ner pälsen.

 Lillan somnade till på vägen ner för att sen vakna nere i hamnen där hon drog igång hela sin "vokabulär". Supergulligt, jag kan inte låta bli att storle när hon sätter igång.


Dagens rekommendation för glassugna: Ben&Jerrys chocolate fudge brownie.
Dagens rekommendation för sådana som vill sluta äta glass- undvik ovanstående!


Nu på nattakvisten har jag äntligen blivit färdig med de sista doptackkorten. Jag ville göra dem själv för det blir mer personligt än att låta nåt företag göra det (inget fel i det men men). Det har tagit sin tid men jag gör helst kreativa saker när jag har lust plus att jag har väntat på att skaffa vissa saker. T.ex en stämpel med "Idas sommarvisa". Vi sjöng den på dopet och därför ville jag ha med den på de dopkort som jag inte hunnit göra klart.

Har snöat in något på scrapbooking och jag tycker korten blir riktigt bra! Personliga iaf. Inget är det andra exakt lika. Fördelen är ju att inget är ju "fel" inom scrapping. Bara mer eller mindre välmatchat.

Bifogar kort som inspiration men även för att lätta upp all text!

Natti folket!

Ovido - Quiz & Flashcards