Alla inlägg den 31 augusti 2009

Av Johanna - 31 augusti 2009 22:32

Gurkan på bushumör innan hon fick för sig att extraknäcka på Arla...


Sista dagen av sommaren? Det känns så just nu. Var just ute med Gurkan och även om vinden är ganska varm ännu så är det mörkt som tusan och nog finns där en doft av höst? Glöm inte reflexer och blinkhalsband där ute!!


Idag har varit tämligen tunggrodd. Började med att vakna lite senare än normalt. Så sen har dagen dumt nog fortsatt i en känsla av stress och massa "borde/ska/måste".

Bilen var inne på reparation (bromsar bak och handbromsen) men det lät som en ganska lätt historia från verkstaden. Fan heller. Fasta-priset blev ett annat pris (som vi inte fick reda på idag?!) för det var krångligare än de trodde. Konstigt... de tittade ju på bilen förra veckan, beställde delar som inte fanns hemma och sen är det krångligare och dyrare än innan?

Vissa branscher har nog sina saltare och snyltare. Som det ser ut just nu är väl det ok att köra med bilen men de har lyckats sabba handbromsen som tidigare fungerade alldeles utmärkt? *klappträ'n*

Följetongen fortsätter säkerligen..


Var till Helena en liten stund för att återlämna BabyBjörn-selen som vi fått låna! *Tack än en gång* Lillan har ju vuxit så nu är det ju bärsjal som gäller istället.

Maya fick testa fiskgratäng á la bebis och några skedar gick ner tills busungen började fräsa ur sig bitarna, en rolig hobby verkade det som!

Jag knatade hemåt och presenterade två nya smaker för vår lilla dotter. Det var majspuré och morot/palsternackspuré. Förstnämna var något utomordentligt smaskigt för hon åt upp alltihop! *jippie*

Den andra purén var inte lika god men nog svalde hon allt av den också.

Efter att jag och Lillan fått lite i magen (sen frukost resulterade i noll lunch för mig) så drog vi ut med vår skendräktiga lakterande Gurka.


Gick ner till grusplanen med plastägget och långlina för att försöka få bort de minst sagt jobbiga "moderskänslor" som hundkraken ådragit sig.

Full sula på ägget och femton meter lina försvinner fort! Hon började få upp flåset och Gurkan var med på alla noter.

Efter en stund kom en bil körandes. Tänkte inte så mycket på det förrän ett irriterande surrande ljud hördes. Naturligtvis hörde hunden det före mig och fick span på vad personerna pysslade med. De körde med en radiostyrd bil ca 20-30 meter ifrån oss. *IQ-badboll*

Eftersom jaktinstinkten redan var väckt så satte ju hunden iväg efter "bytet" i full rulle. Nu försvann linan på en sekund ungefär. Fick veva med armarna för att personerna skulle få undan bilskrället innan det blev trasig hundleksak av alltihop.

Kan lova att Gurkan fick sig en utskällning! Fast helst hade jag nog velat ta den äldre herren i sällskapet och gett honom en ännu större avbassning.

Får väl se det positiva mitt i allt. Hon fick ju träna (om än regelvidrigt) på ett av momenten inom MT-testet.

Så Gurkan blev ju förvisso lite trött men inte alls så mycket som jag hoppats på. Vill ju inte ha en skendräktig hund på ett MT för det kan bli väldigt konstiga resultat pga alla hormoner som rusar runt och mosar intelligensen på henne. 


Har hela dagen dragits med ömmande hals och det är klassiskt. Jag missbedömer höstens intåg och glömmer halsduk vilket alltid leder till krasslig hals/svalg. Hej varm dryck och halstabletter! Kallt dito förvärrar bara har jag lärt mig vid det här laget. Glömde hjärnan också. Skulle köpa halstabletter men kom hem utan. *suck* Blir till att köpa i morgon istället om det inte gett sig innan dess.


Lillan upptäckte en ny "rolig" lek i kväll. Ta en leksak som är mjuk och hård. Vifta med den och träffar den skallen fortsätt tills det är obekvämt. Jag tog bort leksaken omgående när jag såg vad hon pysslade med. Bebisen upptäcker saker väldigt fort just nu. Hon övar på yogaställningen "stående hunden" eller vad den heter. Hon trycker iaf upp baken och försöker putta fram överkroppen samtidigt som hon sparkar med benen. Vad hände med vårt orörliga spädbarn? ;-)


Imorgon blir det läkarbesök och BVC. Hoppas på en betydligt roligare dag än den som varit nu. Sen att mekarnissen faktiskt håller sitt ord. För vad är man värd utan att stå vid det inom ett serviceyrke?

 

Natti folket!

Ovido - Quiz & Flashcards